En tur til dyrlægen er ofte stressende for en kat. På Åbyhøj Dyreklinik har vi forsøgt at imødekomme denne udfordring, ved at lave en separat katteklinik, hvor hunde naturligvis ikke har adgang.

I katteklinikken er der fred og ro. Støj fra dørklokke, telefoner, mv. er reduceret til et minimum, og der er aldrig mange mennesker ad gangen.
Når du ankommer til klinikkens venteværelse, anbefaler vi at placere din kats transportkasse på en af hylderne, der er indrettet til det. Katte foretrækker at komme op i højden, hvor de kan overskue rummet, fremfor at være fanget nede på gulvet. Er din kat meget utryg, så kan det være en god ide at skærme for indtryk, ved at lægge et tæppe over kassen. Vi har tæpper, man kan låne.

I alle klinikkens lokaler er der sat Feliway i stikkontakterne, hvilket udsender beroligende feromoner. Vi kan også bruge en feromonspray på et lille mærkat, til at hænge på kattens transportbur.

I konsultationen gør vi meget ud af, at katten skal håndteres så stressfrit som muligt. Vi lader enten katten selv gå ud af transportkassen, eller også tager vi låget af, så katten kan blive liggende i bunden af kassen længst muligt. Vi gør altid vores bedste for at skabe en rolig og tryg atmosfære i konsultationen, og give katten den tid, den har brug for.

Skal din kat indlægges til undersøgelse, behandling eller operation, vil indlæggelsen foregå i katteklinikkens sengeafsnit. Forbedøvelse inden en evt. operation/behandling foregår her, så katten er træt og mere ligeglad med sine omgivelser, inden vi bringer den over i operationsstuen.

Har du tidligere oplevet at din kat har været stresset eller bange ved dyrlægen, så giv gerne besked på forhånd. Så kan vi snakke om, hvilke ekstra hensyn vi kan tage, for at gøre det til en bedre oplevelse denne gang.

Katteklinikken er placeret i den røde murermestervilla, der ligger lige overfor Kvicklys parkeringsplads. Der er mulighed for at parkere i vores gård.