Vask af katte

Der er intet til hinder for at vaske en kat – heller ikke en langhårskat – hvis katten ellers tillader det!
Man kan vaske katten så ofte, som man føler, der er behov for det. Der dog nogle forholdsregler, man bør tage i betragtning. Det er meget vigtigt, at man starter med at rede katten med f.eks. en karte. Alle hårfilter bør være udredt inden vask. Er der hårfilt, der ikke kan udredes, bør man klippe dem af. Undertiden filtrer hårene så kraftigt at det er nødvendigt at “sommerklippe”, som vi kalder det. Det vil sige at man klipper katten helt ned – på nær hoved, poter og hale. Det er en procedure, vi ganske ofte fortager for vores klienter, der ikke selv kan håndtere dette.

Når katten er udredt, vaskes den med en mild u parfumeret shampoo. Når det er sket kan man yderligere anvende en balsam, der bevirker, at hårene ikke så nemt filtrer sammen igen.

Hvordan foretages vask, sådan rent praktisk, spørger Helle. Mange tror sikkert, at katten hader at komme i bad, men det gælder langt fra altid. Det er vigtigt, at katten ikke skræmmes af lyden fra en bruser. Det bedste man kan gøre, er at bruge et vandfad med lunkent vand. Start med at væde katten forsigtigt med en svamp. Når katten først er våd, bliver den ofte lettere passificeret, og dermed går resten meget nemmere. Opløs shampooen i lidt lunkent vand og fortsæt med at væde katten med den opløste shampoo. Så kan man starte med at massere shampooen ind i pelsen. Sørg altid for at skylle efter med rigeligt lunkent vand. Når det er gjort, er det tid til at frottere katten. Når den er tør, redes pelsen en sidste gang.

Hvis det viser sig umuligt fordi katten modsætter sig badet, kan man tale med dyrlægen om at hjælpe. Dyrlægen kan give katten lidt beroligende eller angstdæmpende, der gør badet muligt.

God fornøjelse med badet

Leave a Reply