Søg
Close this search box.

Adfærdsbehandling

Adfærdsproblemer hos en hund eller kat bør behandles lige så seriøst som andre sygdomme. Ofte er adfærdsproblemer mere alvorlige og vanskeligere at behandle end fysisk sygdom. Et kæledyr, som ikke fungerer i dagligdagen, påvirker typisk hele familien, og undertiden kan problemerne overskygge glæden ved at have et kæledyr.

Det er derfor vigtigt meget tidligt i forløbet at søge hjælp, så problemerne kan rettes op, mens de endnu er overskuelige. Jo før en behandling sættes i værk, jo bedre er chancerne for et godt resultat.

Diagnosticering af adfærdsproblem

På samme måde som ved andre lidelser, er det vigtigt at finde frem til den rigtige diagnose, for at kunne indsætte en korrekt behandling. Det er her vi kan hjælpe. Line Tang Jørgensen er fagveterinærsygeplejerske i adfærd, og har igennem mange år arbejdet med både det forebyggende arbejde med hvalpe, samt lavet adfærdsrådgivning for de familier, som f.eks. oplever udfordringer med:
Ofte vil en grundig klinisk undersøgelse hos en dyrlæge være nødvendig, for at kunne udelukke fysiske lidelser som årsag til problemet. Eksempelvis kan pludselig opstået aggression være et tegn på smerter.

Det kan kræve en stor indsats at løse et adfærdsproblem

I visse tilfælde kan blot små ændringer i hverdagen være nok til at give et resultat. Men man skal være forberedt på, at der ofte kræves et stort arbejde af familien, inden målet er nået.
Adfærdsproblemer kan tage lang tid at løse, og udfaldet af behandlingen beror i meget høj grad på den energi, man selv lægger i behandlingen.

Adfærdsproblemer kan skyldes fysiske lidelser

Adfærdsrådgivning

Hvordan får man adfærdsrådgivning?

Menu

Kontaktoplysninger