Søg
Close this search box.

Det sidste farvel

Vores elskede kæledyr bliver desværre ikke lige så gamle som os. Derfor er det uundgåeligt, at vi en dag må sige farvel. I dag er det sjældent, at vores kæledyr sover ind af sig selv. Dyrene bliver ældre i takt med at dyrlægebehandlingerne er blevet bedre, og kærlige dyreejere er nok også blevet mere opmærksomme på, om dyrene har det godt. Derfor ender man ofte med at skulle træffe den tunge beslutning om, hvornår livet skal slutte for vores elskede ven. Hvornår er livskvaliteten ikke længere god nok? Det kan føles som et umuligt valg at træffe, for de fleste oplever både gode og dårlige dage. Vores bedste råd er at tale åbent om det. Tal om det i familien, og tal med os. Vi vejleder jer meget gerne i den svære beslutning, men dine observationer derhjemme er et vigtigt led i beslutningen.

Hvordan forløber en aflivning?

Aflivning foregår oftest på dyreklinikken. Vi har også mulighed for at komme hjem til jer, hvis dette foretrækkes. Det skal blot aftales i god tid, af hensyn til vores planlægning. Det kan være en god løsning især for dyr med dyrlægeangst.

Vi giver hunden eller katten en indsprøjtning med bedøvende medicin. Det lille prik er alt, den vil mærke. Normalt vil vi herefter forlade rummet, og give jer de sidste minutter med jeres kæledyr alene, til at få sagt ordentligt farvel. Efter kort tid indtræffer en dyb søvn.

Herefter finder vi et blodkar, som vi kan injicere aflivningsvæsken i. Det foregår normalt fuldstændig udramatisk, og de færreste oplever selve aflivningen som voldsom eller ubehagelig.

Nogle vælger at begrave deres kæledyr hjemme i haven. De fleste vælger at få sit kæledyr fælleskremeret, dvs. kremeret sammen med andre kæledyr. Ønsker man enkeltkremering, og at få en urne hjem med dyrets aske, er dette også en mulighed. Der findes urner beregnet til at stå fremme, og der findes urner egnet til nedsætning i jorden. Man kan også få lavet fine smykker med aske i.

Menu

Kontaktoplysninger