Søg
Close this search box.

Tandbehandlinger

Tandbehandlinger hører til blandt de allerhyppigste behandlinger på Åbyhøj Dyreklinik. Der er nemlig rigtig mange hunde og katte, der på et eller andet tidspunkt i livet får problemer med deres tænder, typisk tandsten og parodontose. Mange katte får desværre også sygdommen tandresorptioner.

Tandproblemer

Tandproblemer er ofte lidt overset hos dyrene, da de sjældent viser tegn på smerte. Men det er udelukkende fordi de er gode til at kompensere, og i øvrigt er programmeret til ikke at udvise svaghed. For det gør lige så ondt på dem, som det gør på os mennesker. Heldigvis er der over de senere år kommet et øget fokus på dyrenes tænder. Ingen dyr er tjent med at have ondt i munden.

Vi kan tilbyde:

Johan har taget en europæisk certificeringsuddannelse i tandbehandling og tager også imod henvisninger fra andre klinikker. Mia er vores fagveterinærsygeplejerske i tænder. Det er derfor oftest hende, der udfører tandtjek på vores patienter

Hvordan foregår en tandbehandling?

Tandbehandling

Skal din hund eller kat have renset sine tænder, skal der bestilles en tid til dette. Da behandlingen foregår i narkose, er det nødvendigt at faste hunden eller katten i 12 timer før behandlingen.

Skal din hund eller kat have renset sine tænder, skal der bestilles en tid til dette. Da behandlingen foregår i narkose, er det nødvendigt at faste hunden eller katten i 12 timer før behandlingen. Det er som regel passende at fjerne madskålen kl. 22.00 aftenen i forvejen. Vand er der ikke restriktioner på.

Indlevering sker på det aftalte tidspunkt, typisk mellem 8.00 og 9.00. Er det ikke aftalt på forhånd, vil vi her tage en snak om, hvor meget vi må gøre. Vi renser naturligvis alle tænder og tager de nødvendige røntgenbilleder, hvilket er inkluderet i prisen. Men er der behov for at fjerne en eller flere tænder, er det nødvendigt at have fået godkendelse af dette på forhånd. Vi ringer ikke undervejs, da det forlænger narkosen. Nogle foretrækker at få renset tænderne og få lavet en status, og så komme tilbage en anden dag for at få fjernet tænder. Det giver også rigtig god mening, hvis behandlingen forventes at tage lang tid.

Vi tilbyder altid en blodprøve inden bedøvelse. Her kan vi tjekke de vigtigste parametre for dit dyrs organer, og reagere såfremt der er noget i vejen for at gå videre med den planlagte behandling.

På Åbyhøj Dyreklinik er en tandbehandling en 2-mands opgave. Der er altid en veterinærsygeplejerske til stede, der udelukkende har til opgave at sørge for, at hunden eller katten har det godt undervejs. På den måde kan den anden person koncentrere sig om at udføre behandlingen så effektivt som muligt.

Når behandlingen er veloverstået, og dyret er på poterne igen, ringer vi meget gerne til jer og oplyser afhentningstidspunkt. Mange vil, forståeligt nok, gerne have sit dyr hjem med det samme, og det vil vi altid gerne imødekomme, så længe dyret er friskt til det.

Tandbørstning er vejen frem!

Vi vil altid hellere forebygge, fremfor at helbrede. Og her kommer tandbørstning ind i billedet.

Vi anbefaler ALLE hunde og katteejere, at børste tænderne én gang dagligt. Om man bruger tandpasta, er en smagssag, men i så fald er det vigtigt at finde en, der er egnet til dyr.

Det kræver selvfølgelig træning og en hel masse tilvænning, men så kan det faktisk også gå hen og blive en dejlig stund sammen. Vi vejleder med glæde i, hvordan I kommer i gang med at børste tænder derhjemme.

Menu

Kontaktoplysninger